Massagekurs

Många har någon gång provat att ge någon annan massage - en släkting, en vän eller en kollega. Kanske mjukat upp en spänd axel eller sonens ömmande lårmuskler och i samband med det känt en vilja att lära sig på riktigt.

Här kan Kildens grundkurs i massage vara ett bra alternativ.

Kildens massagekurs

Under de fem dagar grundkursen pågår kommer du att lära dig allt du behöver veta för att kunna ge bra massage; hur man går till väga, vad som är bra göra - och vad man inte får göra. Samtidigt är det en massagekurs där du får en bra inblick i och erfarenhet av sambandet mellan kropp och sinne.

Både under grundkursen och under fortsättningskurserna läggar man stor vikt vid praktisk träning av massage, vilket innebär att någon varje dag demonstrerar hur massagen går till och därefter får du själv prova att både ge och ta emot massage. Resultatet blir att du redan efter en massagekurs har bekantat dig med grunderna i healingmassage.

Healingmassage, som vi arbetar med på Kilden, upplevs som en ”vanlig” kroppsmassage; en massage som dock utövas lite långsammare och mer omsorgsfullt än en klassisk massage.

Kroppens muskler styrs övervägande av impulser från hjärnan. När vi t.ex. spänner nacken är det lika rätt att säga att vi spänner hjärnan, eftersom det är hjärnans impulser som gör att nackens muskler spänns. När vi vill hjälpa kroppen att slappna av är det i lika hög grad hjärnan som själva muskeln som vi ska hjälpa att slappna av.

Detta innebär att det inte nödvändigtvis är för att vi får en knådande massage som spänningen släpper. Det kan i lika hög grad vara det lugn och den omsorg vi upplever i massagen som kan ha en avslappnande och avstressande verkan.

Det innebär också att du inte nödvändigtvis måste arbeta med en fysiskt djup massage för att få en djup verkan. Ofta kan det vara din närvaro, ditt medkännande och omsorgen i din massage som skapar djup och avslappning.

Massagekurs för alla

På Kildens massagekurs behöver du inte vara stor och stark för att ge bra massage. Du kan vara en utmärkt healingmassör även om du är liten och smal och även om du själv kanske har vissa småskavanker. En massagekurs kan kanske till och med hjälpa dig att bli av med vissa av skavankerna...

Läs mer om grundkurs i massage här